Activiteiten voor scholen die hun afstand samen bewaren

Wat is The Global Escape?

Een online puzzelspel waarbij er rekening gehouden wordt met de huidige spelregels die gelden in de maatschappij en dus ook in het onderwijs.
Ideaal om een leuke afsluitende activiteit aan te bieden aan jullie leerlingen én dat in een veilige omgeving. Daarnaast leent het spel zich ook tot differentiatie of afstandsleren.
Ook enkele vakoverschrijdende eindtermen komen aan bod, en dan kijken we alleen nog maar naar de gemeenschappelijke stam: communicatie, doorzettingsvermogen, exploreren, flexibiliteit en initiatief nemen.
Met verschillende raadsel en puzzels neemt The Global Escape de leerlingen mee doorheen een geweldig avontuur, mét klassement voor het competitie- en competentiegevoel. Daardoor is het mogelijk om een klassement op te volgen binnen jullie school én te vergelijken met andere scholen.

Mogelijkheid 1

Elke leerling speelt thuis of op school aan een computer het spel en vormt via het internet een team met enkele medeleerlingen om zo de strijd aan te gaan met andere teams binnen de klas of school.

Mogelijkheid 2

Binnen dezelfde klas zitten meerdere leerlingen die samen een bubbel vormen aan dezelfde computer en vormen met de andere bubbels in de klas een team. Op die manier nemen ze het als team op tegen de andere klassen.

Mogelijkheid 3

Elke klas vormt een team, zo is er maar één computer per klas nodig. Zo moeten meerdere klassen samenwerken via het internet om te de oplossing van het spel te komen.

Basisvereisten

School prijzen

Start-up kost €0

  • Scorebord met alle scholen
  • Technische ondersteuning voor leerkrachten

Prijs per leerling: €1.25 (excl. BTW)

Ontwikkelingen op maat: Vraag een offerte